Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde; herkesin, her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceğini, sporun bireylerin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu, sporu ve spor kültürünün anlatılarak yaşatılması için gerekli alt yapı ve fiziki ortamın hazırlanması kapsamında düzenlenen okul sporları müsabakaları başladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk okul sporları karşılaşması olan  genç erkekler ve genç kızlar hentbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren okullar belli oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizesinde düzenlenen Gençler Hentbol Müsabakaları Kırşehir Spor Salonunda oynanan final karşılaşmalarının ardından tamamlandı.

10 Kasım 2017 tarihinde Kırşehir Spor Salonunda oynanan Genç Erkekler Hentbol müsabakasında Ahi Evran Anadolu Lisesi birinci, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Sosyal Bilimler Lisesi üçüncü ve Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü olurken Genç Kızlar Hentbol da ise Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci ve İMKB 75.Yıl Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci oldu.

Karşılaşmaların sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyaları Okul Sporları Şube Müdürümüz tarafından verildi.