Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir tarihtir.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizdeki engellileri spora ve hayata kazandırmak için kurum imkanlarımızca her şeyi yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz ile ve aileleri ile birlikte spor yaparak onların sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde yer almalarını sağlıyoruz. İlimizde bulunan spor tesislerimizde engelli sporcularımıza yönelik çok sayıda faaliyetler yapıyoruz.

Kırşehir Gençlik Merkezi ailesi olarak Gençlik Liderlerimiz ve Gönüllü Gençlerimiz ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli kardeşlerimizin evlerine misafir olduk. Sonrasında özel sporcularımız ve aileleri ile birlikte sinema etkinliğinde ile bir araya gelindi.

Etkinliklerimizin sonunda Ailelerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayıp, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür geçirmelerinin temennisinde bulunduk.