Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz sporcusu Çağrı DAĞDEVİREN Ay Yıldızlı milli forma ile çıktığı Avrupa Gençler Okçuluk şampiyonasında takım halinde Avrupa Şampiyonu olarak Altın madalyanın sahibi oldu.

26 Haziran -1 Temmuz 2018 Tarihleri Arasında Yunanistan'ın Patras Kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz sporcusu Çağrı Dağdeviren takım olarak katıldığı Avrupa Genler Okçuluk Şampiyonasında hem Avrupa Şampiyonu hem de Altın Madalyanın sahibi oldu.

İlk turu bay geçen takımımız 2. turda Rusya ile karşılamış 230 -226 Rusya’yı mağlup ederek finale yükselmiştir. Final atışlarından öncede takımımız sıralama atışında da 1. Oldu. Sonrasında İtalya ile karşılaşan Ay Yıldızlı Türk milli takımımız İtalya’yı final atışlarında 255-224 eleyerek Gençler Makaralı Yay Avrupa Şampiyonluğunun sahibi oldu.

Bizi Avrupa şampiyonluğuna taşıyarak Ay Yıldızlı Milli forma ile Bayrağımızı en yükseklerde dalgalandıran ve İstiklal Marşımızı tüm Avrupa ya dinleten Milli Takımımıza ve sporcumuz Çağrı DAĞDEVİREN'ne Kırşehir in İlk Avrupa Şampiyonu Okçusu olmasından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Avrupa Şampiyonasında 1 Altın 2 Gümüş Madalya Daha Aldık

Ayrıca Şampiyonada mücadele eden Okçuluk Milli takımlarımız Büşra Nur Gürlek, Buse Başak Haney ve Yasemin Begüm Topkarcı’dan oluşan Makaralı Yay Genç Bayan Takımımız İngiltere il yaptığı ve 219-218 biten maç sonucu Avrupa 2.si oldu.

Çağrı Dağdeviren, Caner Türkkan ve Yunus Özsipahi’den oluşan Makaralı Yay Genç Erkek Takımımız İtalya’yı 225-224 geçerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Makaralı Yay Genç Bayanlar Kategorisinde yarışan sporcumuz Büşra Nur Gürlek Finalde Rus rakibi Elizaveta Knyazeva ile karşılaştı ve 141-135 biten maç sonucu Avrupa 2.si oldu