TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Yeni Havalimanı yerleşkesinde gerçekleştirildi.

TEKNOFEST kapsamında Cacabey Gençlik Merkezi Kırşehir Merkez, Kaman ve Mucur’dan toplam 80 gencimizi 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde ücretsiz olarak Festivale katılmaları için İstanbul’a götürdü. Festival, toplumun her kesimine hitap eden farklı aktiviteler, Ortaokuldan yükseköğrenim mezunlarına kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden ve yarışmacıların teknolojik ürünler tasarlayıp geliştirecekleri teknoloji yarışmalar, Her yaş gurubundan izleyiciye hitap eden havacılık gösterileri, Çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler, Teknoloji girişimleri ve yatırımcılarının bir araya geleceği uluslararası girişim fuarı,  Teknoloji gündemine ilişkin seminerler, Teknoloji yarışmalarına katılan ekiplerin takım tanıtım stantları, Teknoloji firmalarının marka tanıtım stantları ile festival tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Cacabey Gençlik Merkezi gençliği ön alan, bilgi ve teknoloji tabanlı eğitimin tabana yaygınlaştırmak için Akademi programları düzenlemektedir. Orta öğretimden Yükseköğretime kadar tüm gençlerimizi bu programlara katılmalarını bekliyoruz.

“Gelecek Bilgi ve Teknolojiyi etkin olarak kullanan nesillerin omuzlarında yükselecektir.”