Sarıkamış Harekâtı’nın 104. yıl dönümünde, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı", Yüzlerce Gencin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından 81 İl'de "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla "Sarıkamış Şehitlerini Anma" Programı Kırşehir'de yüzlerce gencin katılımlarıyla düzenlendi.

Cacabey Gençlik Merkezimiz tarafından organize edilen yürüyüş, Cacabey Meydanında bulunan gençlere meyve suyu ve kek dağıtımının ardından başladı.

Yüzlerce gencimizin katıldığı yürüyüşte 100 metrelik dev Türk bayrağı açıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca gençler tarafından "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Vatan Sana Canım Feda", Tekbirlerle nidaları ile Cadde ve Sokaklarda sesleri yankılanarak Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu  Şehitliğine kadar yüründü.

Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak marşlar söylediği anma yürüyüşü, şehitlikteki Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duadın ardından Valimiz Sayın İbrahim Akın ve beraberindeki protokolün şehit kabirlerini ziyaret etmesi ile sona erdi.

Programa; Valimiz Sayın İbrahim Akın, Milletvekilimiz Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, daire müdürleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu il temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.