23 ,24 ve 26 Eylül tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilecek olan  27. Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamındaki bir çok spor etkinliklerinden  ilk olarak  23 Eylül salı günü Anıt Meydanında  gerçekleştirilen Bisiklet gösterileri ve Mangala turnuvası ile başladı.

BİDOS Spor Kulübünün Bisiklet gösterisi ile başlayan etkinlik sonrasında  Yıldızlar, Gençler  ve Büyüklerin de katıldığı Mangala Turnuvası yapıldı. Yapılan Bisiklet gösterisine Halkın ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Çekişmeli ve heyecanlı geçen  Mangala Turnuvası sonrasından sonra dereceye girenlere yarışmacılara  Ödüllerini Şube Müdürümüz Ramazan ÇELİKSOY  takdim etti. 1lik Ödülü 3 Çeyrek Altın, 2.lik Ödülü 2 Çeyrek Altın ve 3.lük Ödülü ise 1 Çeyrek Altın dır.

24 Eylül Çarşamba günü Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 27. Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında Yağlı Güreş müsabakaları Kırşehir Ahi Stadyumunda gerçekleştirilen organizasyonla yapıldı.

 Mücadele azminin ve hırsın fazla olduğu müsabakalara Kırşehir halkının ilgisi de bir hayli fazlaydı. Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş Boylarında olmak üzere 8 boy ve 40 güreşçi katıldı. Yaklaşık 4 Saat süren müsabakalar sonunda dereceye giren Başaltı Güreşçilerine madalyasını Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ verdi.Ayrıca Güreş Müsabakasına vermiş olduğu destekten dolayı kendilerini Plaket ile ödüllen dirildi.

Etkinliklerin sonunda yarışmaya katılan gençlere futbol topu dağıtıldı.

Dereceye Giren Yarışmacılar ve Güreşçiler aşağıda verilmiştir.

Mangala Sonuçları

YILDIZLAR

  1. Hamza  AYDIN
  2. Onur Kerim AKDAĞI
  3. Osman ERMİŞ

GENÇLER

  1. Ali YABANERİ
  2. Recep KOÇ
  3. Şeyma Nur COŞKUN

BÜYÜKLER

  1. Süleyman SAYAR
  2. Büşra COŞKUN
  3. Necla COŞKUN

Yağlı Güreş Dereceleri

TOZKOPRAN

  1. Rahmi SARIKAYA
  2. Yunus Can KÜÇÜK
  3. Ferhat ZİLELİ  ve Sefa YILMAZ

AYAK

  1. Yusuf ÜNAL
  2. Serkan CABADAN
  3. Onur TOP ve İrfan KARSLI

DESTE KÜÇÜK

  1. Doğan Can ERGİN
  2. Muharrem Bora DEMİRCAN
  3. Tayyip ŞAN ve Elvan YAĞMUR

BÜYÜK ORTA

  1. Donar ŞAN
  2. Mahmut ŞUTAY
  3. Ömer Faruk KALENDER ve Arız AKTAŞ

BAŞALTI

  1. Fatih KANBUR
  2. Mustafa CEBECİ
  3. Ayhan SUZAN ve Ahmet ARICI

BAŞ

  1. Ali Rıza KAYA
  2. Ünal KARAMAN
  3. Nuri ZENGİN ve Murat HİKMET