Geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Numan Nafiz Şahin ve KOP İdaresi Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin arasında imzalanan protokol ile çocuklarımız ve gençlerimizin hayal kurma becerilerinin artırılması, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla  ilimizde “KOP Hayal Kütüphaneleri” oluşturulması için protokol imzalanmıştı.  
 
 
İmzalanan protokol ile hazırlıklarına başlanan “Hayal Kütüphanesi” son çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte 23 Aralık 2021 Perşembe günü  çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni hayal penceresi olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Açılacak olan “Hayal Kütüphaneleri” ile bilim ve teknoloji adına teknik-teorik bilgileri, algoritma, temel elektronik eğitimleri, robotik kodlama, artırılmış gerçeklik, mobil uygulama geliştirme, üç boyutlu modelleme, film ve animasyon yapımı, tasarım odaklı düşünme, kitap okuma günleri, akıl-zeka oyunları ve astronomi gibi branşları çocuk ve gençlere en iyi şekilde öğreterek, kaliteli içeriklerin ortaya çıkması sağlanacaktır.
 
Kırşehir Valimiz Sayın İbrahim Akın ve KOP İdare Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin’in katıldığı açılış programı, Cacabey Gençlik Merkezimizde gerçekleştiriledi.
 
Projenin hayata geçmesi noktasında başta KOP Daire Başkanlığı’na ve projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor Kırşehir KOP Hayal Kütüphanemizin ilimize, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.