Toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgisini artırmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümü personelleri ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personelleri ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütülmektedir.

Bu kapsamda fiziksel hareketsizliğin azaltılmasına yönelik  15 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 09 00'de Kent Parkta ''Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” temalı etkinlik ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Gençlik Merkezi personelleri ve gönüllü gençlerle ile Halk Sağlığı personelleri ve obeziteyle mücadeleye destek veren vatandaşlarımız katıldı.