Kırşehir'deki resmi kutlamalar Anıt Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamalara Kapucu Camii ve Ankara Caddesi güzergâhından Kırşehir Valiliği’nde tamamlanan Gençlik Yürüyüşü ile devam edildi. Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konserinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş konuşma yaptı. Anadolu imam-Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Mert’in “Bayrak” şiirini okumasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Emir Talat Turgaz seslendirirken, Gençliğin Ata’ya cevabını da Rumeysa Arslan okudu. Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Onur Ateş’in “Bir Bayrak rüzgar Bekliyor” şiirini okumasının ardından Fazıl Batı yönetimindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi, Erzincan yöresi oyunlarını sergiledi.

Ecdada Mektup Yarışması 11-14 yaş kategorisinde İl Birincisi ve Türkiye Birincisi Mucur Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir Ortaokulu öğrencisi Beren Bahar,  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda düzenlenen törende ödülünü alırken, 15-18 yaş kategorisinde İl Birincisi Kaman Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Tuğçe Nuray Şahin ile Ecdada Mektup Yarışması 19-29 yaş kategorisinde İl Birincisi Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi Hasan Doğanay’a ve ikinci olan yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Gençlik Haftası dolayısıyla spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verildi. Kros yarışmasında erkeklerde İl Birincisi Baki Ceylan, bayanlar il Birincisi Necibe Özdemir; masa tenisi müsabakalarında erkeklerde il Birincisi Erdal Köksal, bayanlarda İl Birincisi Tuğçe Üçgül, satranç müsabakalarında İl Birincisi Doğan Tuğrak oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü sporcularının boks, kickboks ve tekvando gösterilerini sunmasının ardından tarihte kurulan Türk devletlerinin temsilen yapılan final sahnesi ile sona erdi.