Ramazan ayı, rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun canlanarak ayrı bir sosyal bütünleşmenin yaşandığı müstesna bir aydır. Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de Hz. Peygamber (S.A.V.)Efendimizin “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olmaktır.”diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Bu bakımdan Ramazan ayı; bir müjdeleme, bir uyarma, bir toparlanma, bir daha iyiye gitme ayıdır.

Birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının arttığı Ramazan Ayında Mehtap Tepesi Sakinlerine yönelik hazırlanan iftar programı öncesi; Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Kırşehir İlahi Korosu tarafından ilahi konseri verildi. Zengin ve Fakir, Yaşlı ve Genç ayrımı yapılmadan 7’ den 77’ ye herkesin; birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Ayının verdiği şevkle yoğun bir ilgiyle  katılarak oruçlarını açtıkları iftar programı mahalle sakinlerinin büyük beğenisi topladı. İftara katılım gösteren mahalle sakinleri bu tür programların yardımlaşmanın, dayanışmanın ve gerçek mahalleli olma duygusunu dile getirdiler.

Mahalle Sakinleri Gelecek yıllarda da bu tür organizasyonların mahallerinde artarak devam ettirilmesi temennisinde bulundular. İftar sonrası mahalle sakinleri iftar programında emeği geçen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ olmak üzere bütün Gençlik Hizmetleri ve Spor Ailesine teşekkürlerini sundular. İftar Programı mahallenin toplu bir şekilde teravih namazını eda edilmek üzere İmamı Azam Camisine gidilmesiyle sona erdi.