Gençlik Spor Bakanlığı tarafında her yıl yaz dönemin de gençlerin birbirleri ile vakit geçirecekleri yeni dostlukların kurulacağı 'Bir Gençlik İklimi' olan gençlik kampları doğa kampı ve deniz kampları olarak yapılmaktadır. Gençlik Kamplarında gençlerin, eğlenceli sportif faaliyetlerden eğitici yönü daima ön planda tutulan kişisel gelişim seminerlerine ve sosyal-kültürel gezilere kadar aradıkları, ihtiyaç duydukları, görmek istedikleri her şey mevcut.

Bu kapsamda Araştırmacı Yazar Talha UĞURLUEL Kırşehir' Hirfanlı Doğa Kampında gençlerle buluştu. Yurdun bir çok  illerinden doğa kampına katılan gençlerle Neşet ERTAŞ Anfi Tiyatro alanın da bir araya geldiler. Yaklaşık 200'e yakın Gençlerle bir araya gelen UĞURLUEL Kutsal Emanetlerin anlatıldığı seminer verildi. Yaklaşık İki saat süren seminer, kutsal emanetlerin nerede ve nasıl muhafaza edildiği, saklanma ve korunmasının nasıl yapıldığı ve hangi dönemlere ait olduğu hakkında bilgiler verildi. 

Seminerin ardından;'' Gençlik ve Spor Bakanlığının siz değerli gençlerle beni tekrar buluşturduğu için teşekkür ediyorum, Hirfanlı doğa kampında güzel vakitler geçirmenizi temenni eder, yaklaşan Ramazan bayramınızı şimdiden kutlarım '' dedi. Yaklaşık iki saate yakın süren Kutsal Emanetlerin anlatıldığı programın ardında gençlerle birlikte sahura geçildi.