Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kırşehir Merkezinde bulunan 6-35 yaş grubundaki 30 engelli bireyleri kapsayan "Spor Engel Tanımaz Projesi" devam ediyor.

Bu proje ile;

Engelli çocuklarımıza spor yaptırarak hayata daha sıkı bağlanmalarını, kendilerine güvenmelerini, sosyal gelişimine katkı sağlamalarını, zararlı alışkanlıklardan korunmaları ve ayrımcılık, dışlanmaya karşı farkındalık artırma ve spor, sanat, film, müzik vb. etkileşim ve sosyalleşme hedeflenen faaliyetler amaçlanmaktadır.

Böylece yaklaşık 21.876 insanımızın içerilerinde yaşayan engelli çocukların ve aileleri için duyarlı olmaları konusunda bilinçlenmeleri sağlanacak ve engelli çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırılacaktır.

Kırşehir ili merkezinde bulunan engelli çocuklara (Zihinsel, Bedensel, ve İşitme engelli) spor yaptırarak topluma kazandırmak, sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan korunmalarını sağlamak, engelli çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, Engellilerin sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri hedeflenmekte.

Spor Engel Tanımaz Projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Engelli Sporcuların spor yaparken kullanılması için spor malzemesi dağıtımı yapıldı. İl Müdürü Şaban GÜNEŞ tarafından Engelli Sporculara Spor Ayakkabısı, Eşofman, Top ve Tişört dağıtımı yapıldı.