Avrupa Gençler Boks Şampiyonası’nda üçüncülük elde ederek memleketi Kırşehir’e dönen ve bu büyük başarıyı madalyasıyla taçlandıran Boksör Yoncagül Yılmaz, hedeflerini anlattı.

         2-15 Nisan tarihlerinde Hırvatistan'ın Porec şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Boks Şampiyonası’nda ilk kez katıldığı gençler kategorisinde Kırşehir’i ve ülkemizi başarıyla temsil eden Türkiye Şampiyonu Altın Yumruk Yoncagül Yılmaz üçüncülük madalyasını rakiplerini attığı demir yumruklarla eleyerek Kırşehir’e döndü.

         Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen muhteşem tören ile karşılanan Altın Yumruk Yılmaz, hedefinin dünya şampiyonu olarak Kırşehir’e gelmek olduğunu belirtti. "2021'de Türkiye şampiyonu olduktan sonra milli takıma çağrıldım. Bosna Hersek'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Geçen yıl da Kırıkkale'deki Türkiye Şampiyonası'nda 70 kiloda şampiyon oldum. İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yine üçüncülük elde ettim" dedi.

         Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz Şahin ise yaptığı konuşmasında; Avrupa Şampiyonası'nda 2021 ve 2022 yıllarında bronz madalya elde eden Yoncagül Yılmaz’ın bu yıl ilk kez gençler kategorisinde yumruklarını konuşturduğunu ifade ederek, Yoncagül’ün izinden devam eden onlarca sporcuya bu güzel gururu örnek gösterdi.

         Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerinin coşkulu alkışlarla tebrik ettiği Yoncagül Yılmaz, bu madalyayı Kırşehir’e armağan etti.