Gençlik Merkezleri arası Türk Müziği Yarışmaları, Tarih ve kültürümüzün bir yansıması olan müziğimizin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, gençler arasında ortak bir şuur oluşturulması ve gençlerimizin kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan Türk Müziğine olan ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Türk Müziği alanında yetenekli gençlerin ortaya çıkarılması, gençlerin özgüven kazanması ve değerlerimize sahip gençlerin desteklenmesi için "Sahne Sırası Sende" sloganıyla yarışmayı gerçekleştiriyor.

Yarışmaya katılacak gençlerin;

  • Ø Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği yarışmalarına Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerine üye olmaları ve 14-19 yaş aralığı gençlerimiz başvurabilecektir.
  • Ø Yarışmalar 14-17, 18-21 ve 22-29 yaş olmak üzere üç farklı yaş kategorisinde düzenlenmektedir.
  • Ø Her üç kategori için de; Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses, Solo Çalgı İcra dallarında yarışmalar düzenlenmektedir.
  • Ø Yarışmada TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk ve Türk Sanat Müziği repertuarlarında kayıtlı eserler ile Geleneksel Türk Müziği türlerine yönelik eserler seslendirilebilecektir

Gençlik Merkezleri arası, Türk Müziği yarışmasının başvuruları Gençlik Merkezine yapılacak olup son başvuru tarihi 5 Şubat 2016 Cuma günü saat 17:00 ye kadardır.