Türkiye’de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı yarışmasının bölge finali, Ankara’da gerçekleşti. Ankara ve çevre illerden ilköğretim çağındaki yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmada, dereceye giren minikler, 14 Haziran’da İstanbul’daki büyük finalde yarışmaya hak kazandılar.

İlköğretim çağındaki çocukların sporla tanışmasını ve ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesini amaçlayan Türkiye’nin en kapsamlı spor organizasyonu Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı, Ankara bölge finali, yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleşti. Naili Moran Atletizm Sahası’nda gerçekleşen Ankara bölge elemelerinde minikler, Türkiye’nin en hızlısı olabilmek için yarıştılar.

Bu kapsamda 16 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da yapılan Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Ankara Grup Yarışmalarında ilimiz adına yarışan sporcularımızdan 2006 doğumlu Emin ÜNAL 60 metrede üçüncü olarak Bronz Madalya ve Cheetos özel hediyesini aldı. Ayrıca kendi kategorilerinde 60 metrede 2005 doğumlu kızlarda Sevda CİHAN ve 2005 doğumlu erkeklerde Yusuf Batın MERMER beşincilik dereceleri elde ettiler.