Şaban GÜNEŞ açıklamasında; 15 Temmuz 2016 akşamı TSK içindeki FETÖ terör örgütüne bağlı bir cunta ve etkileri altına aldıkları unsurlar bir kalkışma başlattığını belirterek, bu hain yapı; esas itibarıyla milletimize, milli iradeye, aynı zamanda Başkomutan olan seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükümetine ve vatansever güvenlik güçlerimize karşı yapılan darbe girişimi olduğunu söyledi. İl Müdürü Şaban GÜNEŞ sözlerine şöyle devam etti; “Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millet iradesine ipotek koymaya yeltenenlere karşı 15 Temmuz akşamı irademize sahip çıkmak için meydanlara koştuk. Türkiye genelinde aynı hassasiyetle darbenin püskürtülmesi için milletçe verdiğimiz mücadele sırasında ne yazık ki şehitlerimiz oldu. Destansı bir direniş örneği sergileyen, hainlerin önünde canı pahasına set oluşturan, kurumların işgal edilmesini engelleyen, milletin üzerine kurşun yağdıran asker görünümlü teröristlere geçit vermeyen şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Milletine kurşun sıkan satılık cuntacıları ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor; gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

İl Müdürü GÜNEŞ, yaşanan darbe girişimi başarısız olma sebebinin ise, 81 ilin meydanlarında Ulubatlı Hasanlar, Koca Yusuflar, Seyit Onbaşılar, Kara Fatma’lar, Nene Hatunlar, Okçular tepesini terk etmeyen basiretli insanlar sayesinde akıbete uğratıldığını söyledi.

“MİLLETİMİZ DARBELER DÖNEMİNİ KAPATMIŞTIR.”

GÜNEŞ, Cuntalar, darbeler dönemi açılmamak üzere kapadığını, darbeler döneminin kapanmasının en büyük aktörü, mimarı millet, millet iradesinin olduğunu söyledi. Kahraman milletimiz; bu görevini devam ettirmeli, meydanlardan gür bir sesle haykırmaya, sesini ve sözünü yükseltmeye, iradesine çok daha güçlü bir şeklide sahip çıkmaya devam ettirmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ Şehitlerimizin verdiği mücadeleyi kaldığı yerden devam ettirmek için, kalkışmanın tüm emareleri ortadan kalkıncaya, ülkemizde huzur ve güven ortamı tam olarak tesis edilinceye kadar, kurum olarakmeydanlarda olmaya devam edeceğiz.

Bu maksatla; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak, meydanlarda Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Darbe girişimin olduğu ilk günden itibaren, vatandaşlarımıza bayrak, su ve çeşitli gıda ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bu yardımlara, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir talimatına kadar devem edeceğiz. Millet-Devlet el ele Allah’ın izniyle bu hain saldırıları bertaraf edeceğiz.” dedi.