Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komuta hiyerarşisi dışında, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasına maruz kaldık. Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade ’ye sahip çıkmıştır.

Demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Demokrasi şehitlerimizi anmak ve o gün yaşananları hatırlamak amacıyla Kırşehir Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 04-07 Ağustos 2016 tarihleri arasında Cacabey Meydanında “Demokrasi Bayramı Fotoğraf Sergisi” düzenlenecektir. Tüm halkımızı sergiyi ziyaret etmelerini bekliyoruz.

Bu vesile ile darbe girişiminin ilk anından itibaren meydanlarda milli iradenin yanında olan, darbecilerin tanklarına imanlı göğsünü siper ederek duran, geleceğimiz için gözünü kırpmadan canını veren sivil vatandaş, asker, emniyet mensubu tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz.