Ülkemiz genelindeki 65 Spor Lisesinden belirlenen sekizi bölge şartlarının el verdiği branşlara yönelik Tematik Spor Liseleri olarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılında etkinlik gösterecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 16 Nisan 2016 tarihinde imzalanan işbirliği kapsamında, Spor Liselerinin  Olimpik branşlarda yapılandırılması olimpik sporlarda branşlaşmaya gidilerek uluslararası spor camiasında Türkiye'yi temsil edecek sporcuların yetişmesi amacıyla spor liselerinin 8 tanesi "Tematik Spor Lisesi" olarak açılması planlanmıştır.

İmzalanan protokol kapsamında Erzurum Spor Lisesi, Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiş olup 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Kış Sporları olan Buz Pateni, Curling, Kayak ve Buz Hokeyi branşlarında alım yapılacaktır. Başvurular 23 Haziran 2017 tarihine kadar doğrudan ilgili okul müdürlüğüne yapılacak olup gerekli bilgi ve belgeler http://erzurumsporlisesi.meb.k12.tr/icerikler/erzurum-tematik-kis-sporlari-lisesi_3403353.html adresinde mevcuttur.