29 Ekim Cumhuriyet Bayram kutlamaları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizesinde Atletizm, Masa Tenisi, Satranç ve Güreş müsabakaları yapıldı.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılı seneyi devriyesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizesinde Atletizm, Masa Tenisi, Satranç ve Güreş müsabakaları düzenlendi.

İlk olarak 23 Ekim Çarşamba günü Atletizm İl Temsilciliğinin faaliyet programında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı il birinciliği yarışmaları tamamlandı.

Ahi stadyumunda Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren sporcular belli oldu.

Gençler Kategorisinde birinci Beytullah Kaya, ikinci Halit Taş, üçüncü Osman Özhan ve dördüncü Tolga Akyüz olurken Genç Kızlarda birinci Urkuş Işık, ikinci Fatma Nur Turhan, üçüncü Aleyna Aslan ve dördüncü Ezgi Sarıkaya oldu.

Yıldız Erkeklerde birinci Abdulkadir Başar, ikinci İhsan Yılmaz, üçüncü Arda Demiryol ve dördüncü Onur Yılmaz olurken Yıldız Kızlarda birinci Sevim Demirtaş, ikinci Elif Bulut, üçüncü Aysu Korkmaz ve dördüncü Ruken Akyüz oldu.

Küçük Erkeklerde birinci İbrahim Efe Aslan, ikinci Keriman Karaboğa, üçüncü İsmail Şimşek ve dördüncü Lütfi Gümüş olurken Küçük Kızlarda birinci Elif Eylül Kontor, ikinci Fatma Çakmak, üçüncü İrem Ayubi ve dördüncü Yelda Haseli oldu.

Yarışmaların sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Faruk ŞAHİN tarafından sporculara takdim edildi.

Cumhuriyet Bayramı Masa Tenisi Müsabakaları Tamamlandı

26 Ekim 2019 Cumartesi günü Kırşehir Masa Tenisi İl Temsilciliğinin 2019 yılı faaliyet programında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. 1 gün boyunca süren ve yaklaşık 60 a yakın sporcunun mücadele ettiği turnuva tamamlandı.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen karşılaşmaların sonunda dereceye giren sporcular belli oldu.

Turnuvada Genç erkeklerde birinci Enes Eryiğit, ikinci Şehmuz Aksoy, üçüncü Burak Yiğitalp ve dördüncü Ali Kemal Coban olurken; Genç kızlarda ise birinci Aleyna Acıpınar, ikinci Fadime Dönmez, üçüncü Esra Hatun Canlı ve dördüncü Medine Alkan oldu.

Küçük erkeklerde birinci Uğur Enes, ikinci Muhammed Görgülü, üçüncü Cihan Çinar ve dördüncü Ömer Durmuş olurken; Küçük kızlarda birinci Arzu Yalisi,ikinci Cehre Hadari, üçüncü Semanur Aktar ve dördüncü Belinay Öztürk oldu.

Dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık ve şube müdürümüz İdris Şahin ile Masa Tenisi İl temsilcisi Mehmet Koçak tarafından takdim edildi.

Satrançta Birinciler Belli Oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen bir diğer turnuva ise Satranç Cumhuriyet turnuvası da tamamlandı.

Kırşehir Satranç il temsilciliğinin yıllık faaliyet takviminde yer alan ve 26-27 Ekim 2019 Cumartesi ve Pazar günleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çok amaçlı toplantı ve konferans salonunda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası tamamlandı.

İki gün boyunca bir birinden güzel ve zevkli karşılaşmalara sahne olan turnuvanın sonunda dereceye giren sporcular belli oldu.

Karşılaşmaların sonunda İlkokul kategorisinde birinci Eray Bayrak, ikinci Ramazan Eymen Gökler, üçüncü Fadime Türkmenoğlu ve dördüncü İrem Ayşe Metin oldu.

Ortaokullarda Mehmet Kayabaşı birinci, Umut Sıddık Öztaş ikinci, Esat Yağmur üçüncü ve Muhammed Emin Yıldız dördüncü oldu.

Gençler kategorisinde birinci Nazmi Eğe Güven, ikinci Yasin Kılıç, üçüncü İrfan Samet Yağmur ve dördüncü Ömer Faruk Soysal oldu.

Dereceye giren sporcuların madalyalarını Kırşehir Satranç il temsilcisi Nimetullah Kaya tarafından sporculara takdim edildi.

Güreş Müsabakası Tamamlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen turnuvalardan bir diğeri ise Güreş Müsabakalarıydı.

27 Ekim Pazar günü Kırşehir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Güreş Salonunda Minkler müsabakaları ile başlayan turnuva Aşıkpaşa Spor Salonunda düzenlenen Yıldızlar kategorisi ile devam etti.

Her iki kategoride de sporcular büyük mücadele sergilediler. Müsabakanın sonunda dereceye giren sporculara madalyaları veliler ve güreş antrenörleri tarafından verildi.