Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Kamplarından biri olan Ahi Evran Gençlik Kampı, okulların Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatillerinde de gençlere ev sahipliği yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca organize edilen ve her yıl binlerce gence ücretsiz tatil keyfi yaşatan Gençlik Kampları, zengin programıyla gençlere çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunuyor ve Türkiye’nin dört bir yanından gençleri buluşturuyor.

2019 yılında yaklaşık 125 bin genci kamplarında ağırlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, okulların Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatillerinde de gençlere ev sahipliği yapıyor. Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 15 Kasım-24 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya, Bursa, İstanbul, Manisa, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kırşehir ve Karabük’te gerçekleşecek gençlik kamplarına 2 bin genç katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, kampların yıl boyunca kullanılmasını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği orta öğretim öğrencilerine yönelik eğitim öğretim dönemi gençlik kampları düzenliyor. Eğitim Öğretim Dönemi Gençlik Kamplarına katılan tüm kampçıların ve kamp görevlilerinin kamp içerisindeki konaklama, kamp aktiviteleri ve bu aktiviteler için ihtiyaç duyulan malzemelerin temini, 3 öğün yemek, seyahat ve sağlık sigortaları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Eğitim Öğretim Dönemi Gençlik Kampları; ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere ara tatillerde iki ayrı dönemde yapılıyor.

Bu Kapsamda Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampımız Kasım ve Nisan ayındaki ara dönemlerde ilimizde bulunan öğrencilere yönelik kamplar başladı. 1 haftalık ara dönemde günü birlik kamplar halinde 5 ayrı gurup öğrenciyi ağırlayacak olan Gençlik kampımızda ilk kampçılarımız gelmeye başladı.

İmzalanan protokollerle yıl boyu gençlerin hizmetinde olan Gençlik Kamplarında, paintball, okçuluk, havalı tüfek, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden eğlenceli ve tatlı bir rekabete dayalı sportif faaliyetler yer alıyor. Sokak oyunları; müzik, tiyatro, halk oyunları, kültürel geziler ve kişisel gelişim seminerleri gibi etkinliklerle gençlerin zamanı en etkin şekilde değerlendirilmesi sağlanıyor.

Sosyal, sportif, kültürel ve kişisel ihtiyaçlara cevap veren, genç odaklı, modern gençlik kampları oluşturmak; sayılarını ülke genelinde yaygınlaştırmayı misyon edinen Gençlik Kampları, güçlü Türkiye’ye giden yolda geleceğin yatırımı olarak adından söz ettiriyor.