Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Uluslararası FIDE Başkanı Sayın Gülkız Tulay ve beraberindeki heyet bir dizi programlar kapsamında Kırşehir’e geldi.

İlk olarak Kırşehir Valiliğinde Valimiz Sayın İbrahim AKIN ziyaret eden Türkiye Satranç Federasyonu başkanı Gülkız Tulay, sonrasında 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 34. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın protokolünü imzalandı.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Kırşehir Valiliğimiz arasında imzalanan Uluslararası Açık Satranç Turnuvası İşbirliği Protokolüne göre, satranca ilgi duyan sporcuların uluslararası turnuvalarda deneyim sağlamalarını, sosyalleşmelerini ve turnuvaya katılacak sporculara ve ailelerine Ahilik Kültürünün tanıtılması hedefleniyor.

Ardından Cacabey Gençlik Merkezini ziyaret eden federasyonu başkanı Gülkız Tulay burada faaliyetlerine devam eden satranç kursiyerleri ile bir araya geldi.

Sonrasında Fatma Bacı Yurt Müdürlüğünde 2021 yılı okul sporları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Online Satranç Turnuvalarında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdimine geçildi.

Yurt Müdürlüğümüz toplantı ve konferans solunun da gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporcularımıza kupa ve madalyalarını Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sayın Gülkız Tulay ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Numan Nafiz ŞAHİN ile Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Sayın Mehmet Sedat Fırat tarafından sporculara takdim edildi.

Son olarak ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Bilgi İşlem ve İletişim birimi tarafından faaliyete geçirilen ve pandemi sürecinde online olarak YouTube kanalımız üzerinden eğitim ve canlı derslere devam edilen “Genç Stüdyo”ya konuk oldu. Gündeme dair plan ve projeler ile yakın zamanlarda yapılması planlanan Ahilik Haftasında Satranç Turnuvası gibi konular hakkında görüşmelerde bulunuldu.