Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz ŞAHİN, İlimizdeki yerel Tv ve Gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıda Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programlar, faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından verilen hizmetlerden olan GSB Spor Okulları, Gençlik Kampları, Ahilik Haftası Etkinlikleri, Genç Stüdyo, KOP Hayal Kütüphaneleri Projesi, Gençlik Merkezleri, İlçe Müdürlükleri Sportif Faaliyeti ve Eğitimleri’ hakkında bilgiler verdi.

GSB Spor Okulları

Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz aylarında boş vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz GSB Spor Okullarımızın 29 Haziran 2021 Salı günü Ahi Stadında gerçekleştirilecek törenle açılması planlanmıştır.

Bu doğrultuda; Futbol, Basketbol, Voleybol, KickBoks, Okçuluk, Satranç, Hentbol, Badminton, Halk Oyunları, Geleneksel Okçuluk, Tenis, Güreş, Masa Tenisi, Judo, Taekwondo, Boks, Atletizm, Cimnastik ve Yüzme olmak üzere toplamda 19 (ondokuz) farklı spor branşında, her biri alanında uzman 55 antrenörle birlikte, gerekli tüm pandemi tedbirleri alınarak eğitimlere başlanacaktır.

Gençlik Kampları

Gerek fiziki kullanım alanı gerekse de misafir kapasitesi olarak Türkiye’nin en büyük Gençlik Kampı olan Ahi Evran Gençlik ve Doğa kampımızın, normal dönemlerde 264 Kişi olan misafir kapasitesi, pandemi nedeniyle yeni normalleşme döneminde 200 kişi Olarak yeniden dizayn edilmiştir. 79 adet bungalov ev ve 2 katlı misafirhaneden oluşan kampımız 312 yatak kapasitesine sahiptir. 21 Haziran itibariyle startı verilen kamp dönemi 18 Eylül’ de bitecek şekilde planlanmıştır. Kampta etkinlik olarak; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi faaliyetler yapılmaktadır.

Ahilik Haftası Etkinlikleri

Her yıl Eylül ayı içerisinde kutlanan Ahilik Haftası etkinleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yıl içerisinde; Esnaflar Arası Futbol Turnuvası, Bilardo Turnuvası ve Masa Tenisi Turnuvası düzenlenmektedir.

2021 yılı Ahilik Haftası etkinliklerine faaliyet planına ise Uluslararası Satranç Açık Turnuvası, Geleneksel Okçuluk Turnuvası ve Geleneksel Bisiklet Turnuvasının gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Genç Stüdyo

İl Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan “Genç Stüdyo” ile spora ve gençliğe dair canlı yayınların düzenlendiği programlar “Dijital Spor Eğitim Platformunu” başlığıyla sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlarla takipçilerimizle buluşturulması planlanmıştır ve bu doğrultuda faaliyete geçirilmiştir. 1080/60p kalitesinde projelendirilen sistem altyapısı, ister doğal ister sanal stüdyo olacak şekilde esnek bir yapıya sahip olan “Genç Stüdyo” da son sistem ürünler kullanılarak spor ve gençlik konularında içerikler üretilip, canlı yayınların yapılması planlanmış ve şu ana kadar 20 den fazla program yapılmıştır. Spor ve sağlık temalı olarak, il müdürlüğümüz spor fizyoterapisti, spor diyetisyeni ve spor psikoloğu her hafta alanlarıyla ilgili canlı yayın programları yapmaktadır.

Ayrıca gençliğe yönelik sosyal içerikli yayınlarda “Kariyer Buluşmaları” programında Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Ahmet Gökbel ve “Ramazan Sohbetleri” programında İl Müftüsü Sayın Mehmet Yaman ve son olarak Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sayın Gülkız Tulay Genç Stüdyo’da misafir edilerek gençlerle ve takipçilerimizle buluşmaları sağlanmıştır.

KOP Hayal Kütüphaneleri Projesi

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 yılı KOP Okuyor Mali Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz uhdesinde hazırlanan “Kırşehir KOP Hayal Kütüphanesi” projesi uygulanmaya hak kazandı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi ve yeteneklerinin de keşfedilebileceği KOP Hayal Kütüphanemiz ile gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olabilmek adına robot yapımı, film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme, gibi bir çok alanda tüm imkanlarımızla çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edilecektir.

Gençlik Merkezleri

Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek gençlerin kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek ve gençlerin çeşitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmesi ve paylaşımlarda bulunabilmeleri amacıyla çeşitli çalışmalar yapan, tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenleyen merkezlerdir.

Bu kapsamda İl Merkezinde bulunan Cacabey Gençlik Merkezimizde; Bağlama, Gitar, Piyano, Keman, Ney, İşaret Dili, Bilgisayar, Halk Oyunları, Hat Tezhip, Diksiyon ve İngilizce

Kaman Gençlik Merkezimizde;

Akıl Zeka Oyunları, Futbol, Resimi Ebru Sanatı, Robotik Kodlama, Bilgisayar, Gitar ve Kod Adı 2023 projesi

Mucur Gençlik Merkezimizde;

Bağlama, Halk Oyunları, Bocce, Masa Tenisi, Dart ve Satranç kurslarımız devam etmektedir.

İlçe Müdürlükleri Sportif Faaliyet ve Eğitimleri İlçelerimizde verilen spor eğitimleri;

Kaman: Voleybol, Oturarak Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Step Aerobik, Basketbol, Satranç, Taekwondo ve Gol Bol (Görme Engelliler)

Mucur: Futbol, Cimnastik ve Fitness

Çiçekdağı: Voleybol ve Basketbol

Akpınar : Badminton

Boztepe : Basketbol, Bocce ve Plates eğitimleri devam etmektedir.

 

İlimizdeki ve il dışındaki vatandaşlarımızın haber almalarında büyük emekleri olan tüm basın mensuplarımızın katılımlarından dolayı teşekkür eder, başarılar dileriz…