15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında sporcularımızın katılımı ile Valilik önünden başlayan ve Cacabey Meydanına kadar devam eden ‘Türkiye Aşkına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olduğu gibi ilimizde de "Bayrak Uğruna, Türkiye Aşkına, Sancak Koşusu" etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında sporcularımızın taşıdığı Şanlı Sancağımız Kırşehir Valimiz Sayın H. Mete BUHARA’ya teslim edildi.

15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan film ve slaytların izlenmesi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Mesajının dinlenilmesi ile devam eden programda 15 Temmuz kapsamında düzenlenen Masa Tenisi, Judo, Güreş, Geleneksel Okçulu ve Atletizm müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Sonrası İl Müdürlüğümüz Halk Oyunları ekibi tarafından Anadolu Ezgileri Halk Oyunları potporisi gösterisi ile devam eden program, saat 00:13’te tüm camilerden salaların okunmasının ardından tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti.

Gecenin sonunda İl Müdürlüğümüz tarafından Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde Sabah Namazı programı düzenlendi. Gençlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte şehitlerimizi yâd ettik. Namaz sonrasında vatandaşlarımıza ve gençlerimize çorba ikramında bulunduk.

Kırşehir valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 'Türkiye Aşkına Yollardayız Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi. Etkinliğin başlangıç startını Valimiz Sayın H. Mete BUHARA tarafından verildi.

Sonrasında Cacabey Meydanında Türkiye Aşkına Demokrasi Zaferi ve Milli İrade Fotoğraf Sergisi açıldı.